Svētku pasākumos piedalījās rekordliels apmeklētāju skaits – 220 tūkstoši cilvēku. Biedrība „9.maijs.lv” izsaka pateicību policijai par kārtības nodrošināšanu

Projekta ziņas | 2015

Svētku pasākumos 8.un 9.maijā Uzvaras parkā piedalījās ap 220 tūkstošiem apmeklētāju. Pēc organizatoru vērtējuma, cilvēku skaits, kas pulcējās pie Atbrīvotāju  pieminekļa, lai atzīmētu Uzvaras 70.gadadienu, bija rekordliels visu līdzīgo pasākumu rīkošanas vēsturē Rīgā. 

Biedrība „9.maijs.lv” izsaka pateicību visiem tiem, bez kuru piedalīšanās tik vērienīgu pasākumu nebūtu iespējams sarīkot. 

Mēs pateicamies Valsts policijai un Rīgas pašvaldības policijai, kas nodrošināja sabiedrisko kārtību memoriāla apkārtnē, kā arī regulēja transporta un gājēju kustību pēc salūta. Atsevišķs paldies apsardzes firmām Strong un Art Ekspo, kas nodrošināja drošību tieši svētku pasākumu norises vietā, par profesionālismu un saskaņotu darbu! 

Atzīmēsim, ka ar katru gadu tiesībsargājošās institūcijas fiksē arvien mazāk pārkāpumu masu pasākuma laikā. Šogad, neskatoties uz rekordaugsto apmeklētāju skaitu, tika sastādīti gandrīz divas reizes mazāk administratīvo pārkāpumu protokolu kā iepriekšējo gadu (64 protokoli 2014.gadā un 34 protokoli šogad). 

Tāpat sakām paldies ātrās palīdzības  brigādēm un mediķiem no medicīnas centra ARS, kas dežūrēja pie pieminekļa abas dienas. Medicīniskā palīdzība šogad bija nepieciešama 22 cilvēkiem; seši no tiem tika nogādāti uz slimnīcu, pārējiem palīdzība tika sniegta uz vietas. 

Par operatīvu un saskaņotu darbu  biedrība „9.maijs.lv” saka paldies visiem dienestiem, kuri bija atbildīgi par teritorijas uzkopšanu un atkritumu izvešanu. Parka teritorija tika savesta kārtībā īsā laikā!
 
Un, protams,  biedrība „9.maijs.lv” izsaka pateicību visiem divas dienas garā koncertu maratona  dalībniekiem – vokālo un deju, pašdarbības un profesionāliem kolektīviem, kas radīja svētku atmosfēru abas  dienas. Mēs sakām paldies arī visiem tiem, kuri bija atbildīgi par pasākuma tehnisko atbalstu.
Tāpat mēs pateicamies visiem brīvprātīgajiem un aktīvistiem, kas piedalījās 8.un 9.maija pasākumu organizēšanā – visiem tiem, kuri sarīkoja Lielā Tēvijas kara veterāniem, visiem rīdziniekiem īstus svētkus!