Biedrība „9.maijs.lv” sāk ziedojumu vākšanu Otrā pasaules kara veterānu apsveikšanai

Projekta ziņas | 2014

Biedrība „9.maijs.lv” paziņo par sestā līdzekļu vākšanas maratona uzsākšanu, lai apsveiktu Latvijā dzīvojošos Otrā pasaules kara veterānus.

Pagājušajā gadā, pateicoties savāktajiem līdzekļiem, Uzvaras dienā tika apsveikti 3 158 veterāni, katrs no viņiem saņēma 15 latus un apsveikuma kartiņu. Dāvanas pa visu Latviju veterāniem nogādāja biedrības „9.maijs.lv” , jaunatnes organizācijas „Mums pa ceļam!” aktīvisti un brīvprātīgie.

„2009.gadā akcija „Palīdzi veterāniem!” notika pirmo reizi mūsu valsts vēsturē, un tā kļuva par tradīciju. Jo, apsveicot veterānus Uzvaras dienā, godinot viņus svētku koncertā pie pieminekļa Atbrīvotājiem un pat vienkārši palīdzot viņiem ikdienišķās lietās, mēs redzam, cik viņiem ir svarīgi sajust mūsu atbalstu, zināt, ka neviens nav aizmirsts un nekas nav aizmirsts,” – saka biedrības „9.maijs.lv” valdes priekšsēdētājs Vadims Braņņiks.

„Latvijas valsts nesniedz atbalstu antihitleriskās koalīcijas veterāniem. Piemēram, pat politiski represētā statusu, kas ļauj saņemt noteiktu sociālu palīdzību, piešķir tikai Latvijas pilsoņiem. Ja valdība neuzskata par nepieciešamu rūpēties par cilvēkiem, kas nodrošināja mieru uz mūsu planētas, tad tas ir sabiedrības uzdevums. Mūsu kopīgs uzdevums! Ar katru dienu veterānu kļūst arvien mazāk, un mums arvien mazāk ir laika, lai atdotu viņiem savu parādu,” – turpina Baraņņiks.

Organizācija „9.maijs.lv” izsaka pateicību visiem, kas bijuši kopā ar mums šajos gados, un tiem, kas pievienojas mums tagad. Mēs aicinām katru, kas uzskata Uzvaras dienu par lieliem svētkiem, ziedot līdzekļus palīdzībai antihitleriskās koalīcijas veterāniem. Jo aktīvāk tiks vākti ziedojumi, jo vērtīgākas dāvanas šogad varēs saņemt katrs veterāns.

Savu ieguldījumu šajā pasākumā var veikt gan privātpersonas, gan juridiskas personas.

Latvijas iedzīvotāji var ziedot internetbankā „Swedbank”, piezvanīt pa maksas tālruni 90006780 (maksa par zvanu – 1,42 euro), nosūtīt īsziņu ar nosaukumu 9may vai 9maja uz īso numuru 144 par 2 euro, vai uz numuru 1881 par 10 euro (šis pakalpojums pieejams LMT, TELE2, BITE и Triatel klientiem Latvijā), kā arī ar bankas karti, aizpildot ziedojuma veidlapu mūsu mājaslapā internetā.

Citu valstu iedzīvotāji (Krievija, Ukraina, Baltkrievija, Lietuva, Igaunija, Norvēģija, Somija, Dānija, Zviedrija) var ziedot ar bankas kartes, aizpildot ziedojumu veidlapu mūsu interneta mājaslapā, vai pārskaitot paredzēto summu jebkurā valūtā uz biedrības „9.maijs.lv” kontu (visas valstis).

Mūsu rekvizīti un norēķinu konts pārskaitījumiem:
Organizācijas-saņēmēja nosaukums: Biedrība "9maijs.lv"
Reģistrācijas numurs: 40008128724
Juridiskā adrese: J.Alunāna iela 8-4, Rīga, LV-1010, Latvija
Norēķinu konts (IBAN): LV51HABA0551021600417
Bankas kods (BIC/ SWIFT-kods): HABALV22
Bankas nosaukums: "Swedbank" AS

Ailē „maksājuma mērķis” nepieciešams ierakstīt – Ziedojums. Piezīmēs lūdzu ierakstiet vai Jūsu vārdu un ziedoto summu norādīt ziedotāju sarakstā mūsu mājaslapā. To personu vārdi, kas ziedo pa tiešo no mājaslapas www.9may.lv, automātiski parādās sarakstā (ja ziedotājs lūdzis norādīt savu vārdu). To personu vārdi, kas ziedojuši līdzekļus ar pārskaitījumu, tiek ierakstīti manuāli un parādās sarakstā 1 – 2 dienu laikā.

Ja Jums ir kādi jautājumi par ziedojumiem vai arī Jūs zināt Lietā Tēvijas kara veterānu, ko nav izdevies apsveikt pagājušajā gadā, lūdzu, rakstiet uz e-pastu: info@9may.lv

Pievienojieties arī musu grupām soc.tīklos: Facebook un Одноклассники