Biedrība „9 maijs.lv” sāk ziedojumu vākšanu, lai sveiktu Otrā Pasaules kara veterānus

Projekta ziņas | 2013

Biedrība „9 maijs.lv” paziņo par ziedojumu vākšanas maratona sākšanu, lai apsveiktu Lielā Tēvijas kara veterānus.

Pagājušajā gadā, pateicoties ziedotajiem līdzekļiem, mēs Uzvaras dienā apsveicām 3 237 veterānus. Dāvanas visā Latvijā nogādāja biedrības „9 maijs.lv”, jauniešu organizācijas „Mums pa ceļam” aktīvisti, brīvprātīgie.

„Latvijā valdība nepiešķir nekādus pabalstus antihitleriskās koalīcijas veterāniem. 2009.gadā pirmo reizi mūsu valsts vēsturē tika rīkota akcija „Palīdzi veterānam!” Organizācija „9 maijs.lv” pateicas visiem, kas bija kopā ar mums visus šos gadus un katram, kurš pievienojas mums tagad. Mēs ceram uz jūsu atbalstu”, saka biedrības „9 maijs.lv” valdes priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks.

Organizācija „9 maijs.lv” aicina katru, kurš uzskata Uzvaras dienu par lieliem svētkiem, ziedot līdzekļus, lai palīdzētu veterāniem. Par spīti krīzei, pagājušajā gadā, ziedojumi un atbalsta vēstules sāka pienākt arī no mūsu tautiešiem Lietuvā, Igaunijā, Vācijā, Polijā, Krievijā, Ukrainā un Baltkrievijā. Tas nozīmē, ka Uzvaras piemiņa un pateicība mūsu veterāniem cilvēku sirdīs ir dzīva joprojām, neraugoties uz cilvēku atrašanās vietu.

„No pagājušā gada vasaras „9 maijs.lv” brīvprātīgie palīdz veterāniem visu gadu, nevis tikai svētkos. Sakopt māju, aiziet uz veikalu pēc produktiem vai uz aptieku pēc zālēm, pavadīt uz poliklīniku, un vienkārši aprunāties – šī vienkāršā rīcība mūsu veterānu ikdienu padara nedaudz gaišāku un priecīgāku. Viņiem ir svarīgi sajust mūsu atbalstu, zināt, ka neviens nav aizmirsts nekas nav aizmirsts”, stāsta Baraņņiks.

Ziedot līdzekļus palīdzībai un dāvanām Lielā Tēvijas kara veterāniem var jebkuras pasaules valsts iedzīvotājs, kurš uzskata Uzvaras dienu par Lieliem svētkiem.

Savu ieguldījumu šajā pasākumā var veikt gan privātpersonas, gan juridiskas personas.

Latvijas iedzīvotāji var ziedot internetbankā „Swedbank”, piezvanīt pa maksas tālruni 90006780 (maksa par zvanu – 1 lats), nosūtīt īsziņu ar nosaukumu „9may” vai „9maja” uz īso numuru 144 par vienu latu, vai uz numuru 1881 par pieciem latiem (šis pakalpojums pieejams LMT, TELE2, BITE и Triatel klientiem Latvijā), kā arī ar bankas karti, aizpildot ziedojuma veidlapu mūsu mājaslapā internetā.

Citu valstu iedzīvotāji (Krievija, Ukraina, Baltkrievija, Lietuva, Igaunija, Norvēģija, Somija, Dānija, Zviedrija) var ziedot ar bankas kartes, aizpildot ziedojumu veidlapu mūsu interneta mājaslapā, vai pārskaitot paredzēto summu jebkurā valūtā uz biedrības „9.maijs.lv” kontu (visas valstis).

Mūsu rekvizīti un norēķinu konts pārskaitījumiem:
Organizācijas-saņēmēja nosaukums: Biedrība "9maijs.lv"
Reģistrācijas numurs: 40008128724
Juridiskā adrese: J.Alunāna iela 8-4, Rīga, LV-1010, Latvija
Norēķinu konts (IBAN): LV51HABA0551021600417
Bankas kods (BIC/ SWIFT-kods): HABALV22
Bankas nosaukums: "Swedbank" AS

Ailē „maksājuma mērķis” nepieciešams ierakstīt – ziedojums. Piezīmēs lūdzu ierakstiet vai Jūsu vārdu un ziedoto summu norādīt ziedotāju sarakstā mūsu mājaslapā. To personu vārdi, kas ziedo pa tiešo no mājaslapas www.9may.lv, automātiski parādās sarakstā (ja ziedotājs lūdzis norādīt savu vārdu). To personu vārdi, kas ziedojuši līdzekļus ar pārskaitījumu, tiek ierakstīti manuāli un parādās sarakstā 1 – 2 dienu laikā.

Ja Jums ir kādi jautājumi par ziedošanu, zvaniet +371 67331792 (No pirmdienas līdz piektdienai no plkst.10 līdz 17:00), vai rakstiet uz e-pastu info@9may.lv.