Projekta ziņas

10.06.2014 Biedrība „9.maijs.lv” izsaka pateicību policijai par kārtības nodrošināšanu 8. un 9.maijā
Uzvaras dienas svinības Rīgā norisinājās mierīgi, neskatoties uz to, ka 9.maijā Uzvaras parks ar grūtībām varēja uzņemt visus tos, kas atnāca nolikt ziedus, apsveikt veterānus, paskatīties koncertu un salūtu.

Pēc organizatoru aprēķiniem, svētku pasākumus Uzvaras parkā apmeklēja vairāk nekā 150 000 cilvēku. Visu svētku pasākumu laikā policija noformēja 64 administratīvo pārkāpumu protokolus.

Biedrība „9.maijs.lv” izsaka lielu pateicību par profesionālismu un saskaņoto darbu policistiem un apsardzes firmām „Strong” un „Art Ekspo”, kas garantēja drošību tieši svētku pasākumu norises vietā!

Biedrība „9.maijs.lv” izsaka pateicību arī visiem dienestiem, bez kuru līdzdalības nebūtu iespējams tik masveidīgs un vērienīgs pasākums – medicīnas centra ARS mediķiem, kuri divas dienas dežūrēja pie pieminekļa, uzņēmumu „Rīgas meži” un „Ceļu pārvalde” darbiniekiem, kuri operatīvi nodrošināja teritorijas sakopšanu pēc svinību beigām.

Tāpat izsakām pateicību brīvprātīgajiem, kuri piedalījās 8. un 9.maija pasākumu organizēšanā – visiem tiem, kuri sarīkoja Lielā Tēvijas kara veterāniem, visiem rīdziniekiem īstus svētkus!
07.05.2014 9.maijā laukumā pie Uzvaras pieminekļa uzstāsies Zurabs Sotkilava un Ļevs Ļeščenko
8.un 9.maijā Uzvaras parkā norisināsies tradicionālie svinīgie pasākumi, kas veltīti nacisma sagrāves gadadienai. Kā svētku īpašie viesi Rīgā šogad būs Lielā teātra operas zvaigznes, Zurabs Sotkilava un Ļevs Ļeščenko.
08.04.2014 Biedrība "9.maijs.lv" 12. aprīlī aicina visus uz talku
Biedrība "9.maijs.lv", turpinot pirms sešiem gadiem aizsākto tradīciju, pirms Uzvaras dienas aicina visus uz sestdienas talku brāļu kapos un karavīru apbedījumu vietās.

Aizvadītajā sestdienā, 5.aprīlī, jaunatnes organizācijas "Mums pa ceļam" un biedrības "9.maijs.lv" aktīvisti piedalījās talkā, ko organizēja biedrība "Explorer" vecajos garnizona kapos Salaspilī, kur starp cara laika apbedījumiem nacisti apraka koncentrācijas nometnes upuru ķermeņus.

Bet šajā sestdienā, 12.aprīlī, no plkst. 11.00 biedrība "9. maijs.lv" centralizēti rīkos talkas vienlaikus trijās adresēs un aicina katru, kam dārga lielās uzvaras piemiņa – un jo īpaši jaunatni un studentus – pirms Uzvaras dienas palīdzēt sakārtot brāļu kapus un karavīru apbedījumu vietas.

Biedrība "9.maijs.lv" kā talkas organizators nodrošinās visu nepieciešamo inventāru, lai teritoriju varētu sakārtot – lāpstas, grābekļus, slotas, cimdus, utt.

Par jautājumiem, kas saistīti ar dalību talkā, rakstiet uz info@9may.lv.


17.03.2014 Biedrība „9.maijs.lv” aicina informēt par veterāniem
Biedrības „9.maijs.lv” un jaunatnes organizācijas „Mums pa ceļam!” aktīvisti sāk apzvanīt veterānus un aktualizēt sarakstus, kas saņemti no veterānu organizācijām, lai varētu Latvijā dzīvojošos Lielā Tēvijas kara veterānus šogad apsveikt Uzvaras dienā.

„Zvanīt veterāniem sāksim no 17.marta, atbilstoši tiem sarakstiem, kas ir mūsu rīcībā,”- informē biedrības „9.maijs.lv” valdes priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks. „Diemžēl, ar katru gadu veterānu paliek arvien mazāk, taču ne visi kara dalībnieki ir biedri kādā no veterānu organizācijām, daudzi ir mainījuši dzīvesvietu. Tāpēc, ja Jums ir zināms kāds veterāns, kurš, pēc Jūsu informācijas, iepriekšējos gados nav ticis apsveikts, lūdzu, atsūtiet mums viņa vārdu, uzvārdu, adresi un, vēlams, telefona numuru uz e-pasta adresi info@9may.lv vai arī paziņojiet mūsu aktīvistiem pa tel. 27702625 un 27702624. Vairāki desmiti cilvēku jau ir atsūtījuši šādas ziņas, un liels paldies viņiem par to.”

Sestais maratons līdzekļu vākšanai, lai varētu apsveikt Lietā Tēvijas kara veterānus Latvijā, startēja 31.janvārī, un pusotra mēneša laikā tika savākti vairāk nekā 11 000 eiro.
31.01.2014 Biedrība „9.maijs.lv” sāk ziedojumu vākšanu Otrā pasaules kara veterānu apsveikšanai
Biedrība „9.maijs.lv” paziņo par sestā līdzekļu vākšanas maratona uzsākšanu, lai apsveiktu Latvijā dzīvojošos Otrā pasaules kara veterānus.

Pagājušajā gadā, pateicoties savāktajiem līdzekļiem, Uzvaras dienā tika apsveikti 3 158 veterāni, katrs no viņiem saņēma 15 latus un apsveikuma kartiņu. Dāvanas pa visu Latviju veterāniem nogādāja biedrības „9.maijs.lv” , jaunatnes organizācijas „Mums pa ceļam!” aktīvisti un brīvprātīgie.

„2009.gadā akcija „Palīdzi veterāniem!” notika pirmo reizi mūsu valsts vēsturē, un tā kļuva par tradīciju. Jo, apsveicot veterānus Uzvaras dienā, godinot viņus svētku koncertā pie pieminekļa Atbrīvotājiem un pat vienkārši palīdzot viņiem ikdienišķās lietās, mēs redzam, cik viņiem ir svarīgi sajust mūsu atbalstu, zināt, ka neviens nav aizmirsts un nekas nav aizmirsts,” – saka biedrības „9.maijs.lv” valdes priekšsēdētājs Vadims Braņņiks.

Organizācija „9.maijs.lv” izsaka pateicību visiem, kas bijuši kopā ar mums šajos gados, un tiem, kas pievienojas mums tagad. Mēs aicinām katru, kas uzskata Uzvaras dienu par lieliem svētkiem, ziedot līdzekļus palīdzībai antihitleriskās koalīcijas veterāniem. Jo aktīvāk tiks vākti ziedojumi, jo vērtīgākas dāvanas šogad varēs saņemt katrs veterāns!