Projekta ziņas

10.05.2013 „9.maijs.lv” izsaka pateicību policijai par priekšzīmīgu darbu sabiedriskās kārtības nodrošināšanā 8. un 9.maijā
Uzvaras dienas svinības Rīgā norisinājās mierīgi, neskatoties uz to, ka 9.maijā, pēc organizatoru aprēķiniem, svētku pasākumus Uzvaras parkā apmeklēja vairāk nekā 160 000 cilvēku.

Sabiedriskās kārtības ievērošana, drošības garantēšana desmitiem tūkstošu cilvēku – tie ir galvenie nosacījumi tik masveidīgu un vērienīgu pasākumu rīkošanā. Uzvaras dienas svinības, kurās piedalījās desmitiem un desmitiem tūkstošu pilsētnieku, galvaspilsētā norisinājās bez incidentiem, un tajā, bez šaubām, milzīgs nopelns ir gan Valsts policijai, gan Rīgas pašvaldības policijai.

Biedrība „9.maijs.lv” izsaka pateicību policistiem un apsardzes uzņēmumiem Strong un Art Ekspo, kas nodrošināja drošību svētku pasākumu norises vietā, par profesionālismu un saskaņoto darbu!

Biedrība „9.maijs.lv” arī izsaka pateicību visiem dienestiem, bez kuriem nebūtu iespējama tika vērienīga un masveidīga pasākuma norise – medicīnas centra ARS mediķiem, kuri divas dienas dežūrēja pie pieminekļa, uzņēmumu „Rīgas meži” un „Ceļu pārvalde” darbiniekiem, kuri visīsākajos termiņos sakopa teritoriju pēc svinību beigām.

Tāpat mēs pateicamies visiem brīvprātīgajiem, kas piedalījās 8. un 9.maija pasākumu organizēšanā – visiem tiem, kuri sarīkoja Lielā Tēvijas kara veterāniem, visiem rīdziniekiem īstus svētkus!
16.04.2013 20.aprīlī tiekamies talkā!

Sabiedriskā organizācija „9.maijs.lv” ievēro tradīciju – pirms Uzvaras dienas rīko talkas brāļu kapos un karavīru apbedījumu vietās.
Šogad 20.aprīlī, sestdien, plkst.11:00, plānots vienlaicīgi organizēt talkas trīs vietās: Karavīru brāļu kapi Torņkalnā, Karagūstekņu apbedījuma vieta Dreiliņu mežā un Biķernieku memoriālā.
Mēs aicinām visus, kam dārga Lielās uzvaras piemiņa, piedalīties talkā, jo īpaši – jauniešus, skolēnus un studentus.
Biedrība „9.maijs.lv” no savas puses nodrošinās inventāru, kas nepieciešamas teritorijas sakārtošanai – lāpstas, grābekļus, slotas, cimdus utt.
Papildus informācijai, lūdzu, rakstiet uz info@9may.lv vai zvaniet uz 67331792 (pirm.-piekt. no 10:00 līdz 17:00). 

08.02.2013 Biedrība „9 maijs.lv” sāk ziedojumu vākšanu, lai sveiktu Otrā Pasaules kara veterānus
Biedrība „9 maijs.lv” paziņo par ziedojumu vākšanas maratona sākšanu, lai apsveiktu Lielā Tēvijas kara veterānus.

Pagājušajā gadā, pateicoties ziedotajiem līdzekļiem, mēs Uzvaras dienā apsveicām 3 237 veterānus. Dāvanas visā Latvijā nogādāja biedrības „9 maijs.lv”, jauniešu organizācijas „Mums pa ceļam” aktīvisti, brīvprātīgie.

„Latvijā valdība nepiešķir nekādus pabalstus antihitleriskās koalīcijas veterāniem. 2009.gadā pirmo reizi mūsu valsts vēsturē tika rīkota akcija „Palīdzi veterānam!” Organizācija „9 maijs.lv” pateicas visiem, kas bija kopā ar mums visus šos gadus un katram, kurš pievienojas mums tagad. Mēs ceram uz jūsu atbalstu”, saka biedrības „9 maijs.lv” valdes priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks.