Projekta ziņas

07.05.2012 8.maijā pie pieminekļa Atbrīvotājiem uzstāsies „Verasi”; 9.maijā – Maskavas Lielā teātra solisti
Jau ceturto gadu sabiedriskā organizācija „9.maijs.lv” rīko Uzvaras dienai veltītus svētku koncertus. Atbilstoši tradīcijai, arī šogad koncerti notiks 8. un 9. maijā.

8.maijā koncerts sāksies plkst. 16.30
, uz skatuves pie pieminekļa Atbrīvotājiem uzstāsies pašdarbības kolektīvi no dažādām Latvijas pilsētām. Plkst. 21.00 savu uzstāšanos sāks baltkrievu vokāli instrumentālais ansamblis „Verasi”.

9.maijā plkst. 9.00 sāksies tiešā translācija no Uzvaras parādes Maskavas Sarkanajā laukumā. Plkst.10.00 ziedus pie pieminekļa Atbrīvotājiem noliks Rīgas mērs Nils Ušakovs, kā arī ārvalstu ārkārtējie un pilnvarotie vēstnieki.

No plkst.9.30 līdz 22.45 bez pārtraukuma norisināsies svētku koncerts
, kurā uzstāsies vairāk nekā desmit Rīgas pašdarbības kolektīvu, festivāla „Baltijas talanti” un citu konkursu laureāti, pazīstami Latvijas un ārzemju izpildītājmākslinieki.

Koncertā piedalīsies arī nacionālo biedrību ansambļi: Latvijas Tatāru – baškīru kultūras biedrība „Čišma”, Rīgas Ebreju biedrības koris „Šofar”, Baltkrievu tautas dziesmu ansamblis „Nadzeja”.

Pēc plkst. 21.00 uz skatuves būs dziedātājs Maksims Ļeonidovs
. Pēc tam sekos Skotijas militārā ansambļa uzstāšanās. Bet koncerta noslēgumā plkst. 21.40 skatītājiem priekšnesumus sniegs Maskavas Lielā teātra solisti.

Plkst. 22.45 svētki noslēgsies ar tradicionālo krāšņo salūtu.
18.04.2012 5.maijā, plkst.11:00, tiekamies talkā!
Sabiedriskā organizācija „9.maijs.lv” ievēro tradīciju – pirms Uzvaras dienas rīko talkas brāļu kapos un karavīru apbedījumu vietās. Šogad 5.maijā, plkst.11:00, plānots vienlaicīgi organizēt talkas trīs vietās!
14.04.2012 Cienījamie autovadītāji un autoīpašnieki!
Šogad palīdzība veterāniem tiks nogādāta vairākos posmos, brīvdienās, sākot ar aprīļa beigām. Mums būs jānogādā dāvanas un palīdzība tūkstošiem veterānu, gan Rīgā, gan ārpus tās.

Mums ir ļoti vajadzīga tādu brīvprātīgo palīdzība, kuri ir gatavi šajās dienās atvēlēt savu automašīnu, kā arī sēsties pie stūres, lai izvadātu dāvanas pa iepriekš izstrādātu, maksimāli pārdomātu un ērtu maršrutu.

Mēs ceram, ka arī šogad mūsu aicinājuma atsauksies daudzi autoīpašnieki. Tos, kuri ir gatavi piedalīties dāvanu nogādāšanā, lūdzam nosūtīt elektroniski vēstuli uz adresi: info@9may.lv, vai piezvanīt uz telefonu 67331792 (pirm.-piekt. no 10:00 līdz 17:00).
01.03.2012 Biedrība "9.maijs.lv" jau ceturto reizi ziedojumu vākšanu, lai apsveiktu Otrā pasaules kara veterānus
Biedrība "9.maijs.lv" jau ceturto reizi uzsāk ziedojumu vākšanu, lai apsveiktu Lielā Tēvijas kara veterānus Latvijā.
Pagājušajā gadā, pateicoties savāktajiem līdzekļiem, mēs varējām Uzvaras dienā apsveikt 3 747 veterānus. Dāvanas pa visu Latviju izvadāja biedrības "9.maijs.lv" un jaunatnes organizācijas "Mums pa ceļam!" aktīvisti

"Mēs aicinām visus Latvijas iedzīvotājus ziedot līdzekļus, lai palīdzētu veterāniem. Iepriekšējās akcijas uzskatāmi parādīja, ka, neskatoties uz to, ka pašlaik valsts ir smagā sociāli ekonomiskā situācijā, tūkstošiem cilvēku atrada par iespējamu ziedot līdzekļus. Savā un organizācijas "9.maijs.lv" vārdā izsaku pateicību visiem, kuri ir bijuši kopā ar mums visus šos gadus. Mēs ceram uz jūsu turpmāku atbalstu," - saka biedrības "9.maijs.lv" valdes priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks.

Bet personīgi pateikt veterāniem "Paldies!", pieminēt kritušos karavīrus un nosvinēt Uzvaras dienu varēs 8. un 9.maijā pie pieminekļa Atbrīvotājiem. Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šajās dienās biedrība "9.maijs.lv" organizēs Uzvaras dienas svinības.
2009. gadā akcija "Palīdzi veterāniem!" norisinājās pirmo reizi Latvijas vēsturē. Latvijā valsts nesniedz nekādus atvieglojumu antihitleriskās koalīcijas veterāniem.

Ziedot līdzekļus palīdzībai un dāvanām Lielā Tēvijas kara veterāniem var:
- ar kredīta vai debeta karti, izmantojot Swedbank internetbanku;
zvanot uz ziedojumu tālruni 90006780, vienes zvans – Ls 1,00;
- sūtot īsziņu ar koda vārdu 9may uz īsajiem numuriem 144 (ziedojums 1 Ls) vai 1881 (ziedojums Ls 5). Šis pakalpojums pieejams LMT, TELE2, BITE un Triatel klientiem;

- pārskaitot ziedojuma summu uz "9.maijs.lv" rēķinu:
Biedrība „9maijs.lv”
Reģ.nr: 40008128724
Jur. adrese: J. Alunāna iela 8-4, Rīga.
Konts: LV51HABA0551021600417
Swedbank
Ailē "maksājuma mērķis" jāieraksta – Ziedojums. Piezīmē pierakstiet, lūdzu, vai norādīt Jūsu vārdu un ziedojuma summu ziedotāju sarakstā mūsu mājaslapā. To, kuri ziedojuši no mājaslapas www.9.maijs.lv, vārdi automātiski parādās sarakstā (ja ziedotājs lūdzis norādīt savu vārdu). To cilvēku vārdi, kuri ziedojuši ar pārskaitījumu, mājaslapā parādīsies vienas, divu dienu laikā.

Ja Jums ir kādi jautājumi par ziedojumiem, zvaniet pa tālruni 67331792 (pirm.-piekt. no 10:00 līdz 17:00) vai rakstiet uz adresi info@9may.lv